MENU
Hirdetés

Színvédő és színfogó kendő

Biztos hallottál már olyanról, vagy ne adj isten veled is megtörtént már, hogy búcsút inthettél néhány ruhaneműdnek, mert egy „kisebb baleset" érte a mosógépben őket. Ez a baleset nem más, mint amikor véletlenül összemosol két különböző színű textíliát, és a dominánsabb színt átveszi részben a másik anyag. Ez az, amikor a fehér, és piros találkozásából lesz egy fakó piros, és egy fakó rózsaszín ruhád. Ekkor elkeseredsz, mert a kedvenc fehér ruhád menthetetlenül tönkrement, sajnos ebben az esetben valóban nincs mit tenni, azonban ilyenkor az okos ember tanul a korábbi hibáiból és a következő mosásnál már a színfogó kendő az első, amit bedob a mosógép dobjába. A színfogó kendő speciális anyagának köszönhetően a mosás közben a vízbe kioldódott színanyagot magába szívja és megköti véglegesen, amivel pedig megmenti egymástól a különböző színű textíliákat.

A színfogó kendő mellett létezik színvédő kendő is, ami első hallásra akár ugyanaz is lehetne. A színvédő kendő azonban nem csupán megfogja a kioldódott színanyagot a vízben, hanem különleges összetétele miatt nem is engedi kioldódni a ruhákból a színt. A színvédő kendő segítségével két legyet ütsz egy csapásra, mert megóvod egymástól a különböző színű ruhákat, egyben pedig megvéded a ruhák színét a kioldódás miatti fakulástól, amely pedig végül a ruha leselejtezéséhez vezetne.

Színvédő kendő vagy színfogó kendő, mind a kettő hatalmas segítségedre lesz a textíliák megóvásában, hogy sokáig élvezhesd a kedvenc ruhádat az eredeti színével együtt!

Rendezés: