MENU
Hirdetés

Rágcsálóirtó, állatriasztó

„Az én házam, az én váram", ezért nem szívesen látunk olyan hívatlan vendéget az otthonunkban, vagy a házunk körül, amely meg is rongálhatja a tulajdonunkat, de rosszabb esetben betegséget is terjeszthet. A leggyakoribb ilyen vendég a ház körül az egér, és a patkány, de egy kevésbé veszélyes ismerős is felbukkanhat a kertben, Ő a vakond. A vakond az egérrel és a patkánnyal ellentétben még hasznos is lehet a kerti kártevők ellen, azonban esztétikai problémát, vagy fiatal növények pusztulását is okozhatja a kertben, ezért elriasztása egy megfelelő állatriasztó segítségével néhány esetben indokolt lehet.

Az egér (Mus musculus), valamint a patkány (Rattus rattus) egyaránt nagyon találékony élőlény és az ember közelében könnyedén el is tud szaporodni a folyamatos élelmiszer utánpótlásnak köszönhetően. Mivel komoly betegségek hordozói lehetnek, emellett könnyen bejutnak az ingatlanokba is és ott nagy kár okozására képesek, ezért irtása szakember segítségével, vagy rágcsálóirtó készítménnyel a magasan fertőzött területeken egészségügyi szempontból nagyon fontos.

A rágcsálóirtó pépek vagy granulátumok alkalmazása a legegyszerűbb megoldás az egér, és a patkány ellen, azonban alkalmazni csak komoly körültekintéssel szabad. A rágcsálóirtó elfogyasztva bármilyen emlős állatra, de az emberre is veszélyes. Mind a pépek, mind a granulátumok kiemelkedően hatékonyak, ugyanis hatásukat csak később fejtik ki, amikor már a fészekbe érve a többi egyed is táplálkozott a méregből, így könnyedén elpusztítható a fészekben lakó összes rágcsáló.

Rendezés: