MENU
Hirdetés

Vízlágyító

Magyarországon kemény a víz - hallhatod a tv-ből és rádióból. De mégis mit jelent ez és miért kell, hogy érdekeljen téged? A víz keménységét az adja, hogy milyen koncentrációjú a vízben oldott ásványianyag tartalom, úgy mint a kalcium-hidrogén-karbonát, a magnézium-hidrogén-karbonát, a kalcium-szulfát, a kalcium-klorid, és a magnézium-szulfát. A kemény víz hatással van a mosószerek mosási hatékonyságára, ezért egy igazán hatékony mosószer is csak gyengébb teljesítményt nyújt, így a ruháid akár foltosak is maradhatnak a mosást követően. Emellett a kemény vízből kicsapodó ásványi anyagok lerakódnak a mosógép belsejében, ezzel vízkövet képezve. A vízkő pedig tönkreteszi a mosógépedet.

Bizonyos mosószerek gyárilag tartalmaznak vízlágyító adalékanyagokat, azonban ezt a legtöbb esetben a gyártók nem tüntetik fel a csomagoláson, így nehezen állapítható meg, hogy az általad használt mosószer is tartalmazza-e a kívánt mennyiségben.

A vízlágyító használatával megakadályozod a mosószerek teljesítményromlását, ezért javasolt minden mosáshoz a vízlágyító adagolása. Ezt egyszerűen csak a mosógép adagolójába kell töltened és nincs is más dolgod vele. Amellett, hogy a ruháid is tisztábbak lesznek a vízlágyító segítségével megvéded a mosógéped dobját, fűtőszálát és egyéb vízzel érintkező alkatrészeit az elvízkövesedéstől, illetve a saját pénztárcádat a komoly kiadásoktól, mert megspórolod a mosógépjavítási vagy csereköltségeit.

Rendezés: