MENU
Hirdetés

Sampon

Ahogy tested többi részét, úgy a hajadat is meg kell tisztítani időnként. Ez személytől, lakhelytől, munkakörülményektől és sok más összetevőtől függ, hogy milyen gyakran szükséges a hajat ápolni. A haj és a hajas fejbőr általában érzékenyebb terület, mint a test más részei; könnyebben irritálódik, könnyebben szárad ki és a haj is könnyen válik töredezetté, fénytelenné, vagy veszíti el a tartását, ezért nem is megfelelő akármilyen anyag a tisztítására. A haj, és a hajas fejbőr tisztítására ezért külön „tisztítószer" a sampon szolgál, amely kifejezetten az érzékeny területek tisztítására lett kifejlesztve.

A sampon eltávolítja a hajról, és a fejbőrről a zsírt, faggyút, és a napi tevékenység közben hajra tapadt port, koszt. Erre a felületaktív anyagok képesek, amelyek habot képezve távolítják el a szennyeződéseket. Emellett sok sampon tartalmaz különleges összetevőket is, amelyek például festett haj esetén óvják a haj színét, vagy sérült hajat megpróbálják helyreállítani, de 2 az 1-ben, kondícionálóval kevert hajsampon is létezik, amely már a mosás közben teszi puhává a hajat. Még speciálisabbak a gyógyhatású készítmények, amelyek a problémás hajat és fejbőrt kezelik, úgy mint a túl zsíros, vagy túl száraz haj.

Kisbabák hajának tisztítására még különlegesebb összetételű sampon szükséges. Ezek többsége már olyan alkotóelemekből áll, amelyek nem csípik a kicsi szemét, vagy minimálisra csökkentik az allergiás reakciók és az irritáció lehetőségét.

Rendezés: