MENU
Hirdetés

Tampon

A menstruáció a női lét természetes velejárója. Hiába természetes folyamat, néhány kellemetlenség adódik ehhez, ilyen a menstruációs fájdalom, vagy az erős menstruációs vérzés, azonban a modernkor, és tampon esetében, az ókor vívmányai sokat segítenek abban, hogy a hölgyek megfeledkezhessenek ezekről és teljesebben átélhessék nőiességüket. A tampon a mindennapok megkönnyítését szolgáló eszköz, immár több ezer éves, de ez neked a XXI. századi nőnek is segítségedre lesz, hogy diszkréten, már a hüvelyben felfogja a menstruációból fakadó vért.

A tampon sok sok előnye mellé társul néhány hátrány is, amelyek egy kis odafigyeléssel könnyen kivédhetőek. Az egyik ilyen hátrány a toxikus sokk. Ez akkor jelentkezhet, ha ritkán cseréled le az éppen használatban lévőt. Hátrányként sorolhatjuk fel, hogy néha idegentest érzést adhat, azonban a folyamatos használat miatt később már észre sem veszed a tampont. Hátránya, ami talán még előnyként is említhető; a legtöbb esetben olyan kényelmes viselet, hogy megfeledkezel a cseréjéről, amely ilyen esetben kellemetlen szagot eredményez, viszont a gyors cserével már el is tűntek a szagok.

Mennyire fáj a tampon felhelyezése? Érdemes tartani a használatától? A felhelyezés a legtöbb nőnek nem fájdalmas procedúra, hisz a vagina rugalmas. Ha neked kellemetlenséget okoz a felhelyezés, akkor válasz egy kisebb tampont, vagy konzultálj nőgyógyászoddal, aki el tud látni néhány jó tanáccsal a tampon felhelyezését illetően. A tampon használatától pedig ne félj, hisz odafigyeléssel minden egyes hátrányától megszabadulhatsz!

 

Rendezés: