MENU
Hirdetés

Szőrtelenítés

A szőrtelenítés amióta világ a világ nagy hangsúlyt kap a nők, és a férfiak életében egyaránt. A szőrtől történő megszabadulás a történelem folyamán leginkább higiéniai kérdés volt, lásd például az ókori egyiptomiakat, ám manapság nem csak higiénia, hanem esztétika is a különböző testrészek lecsupaszítása.

A férfiak szőrtelenítése a legtöbb esetben igen könnyen leegyszerűsíthető: csupán egy borotva (manuális vagy elektromos) és a borotvahab a hozzávaló. A dúsabb szőrrel megáldott férfiak is válaszhatnak azonban modernebb és véglegesebb megoldások közül (pl.: IPL), amelyek a hölgyek számára is elérhetőek a mindennapi szőrtelenítéshez.

A női szőrtelenítés már szélesebb skálán mozog: ahány testrész, annyiféle szőrtelenítő termék. A borotva használata az egyik legolcsóbb, legismertebb és talán leggyorsabb megoldás, ám előnyei ebben ki is merültek, sajnos a borotválás rengeteg kellemetlenséggel járhat, például a vágott sebek, vagy az irritáció. A gyantázás, és az epillálás a szőrtelenítés egy fájdalmasabb változata, azonban a hosszabbtávú megoldás, mint a borotválás. A borotváláshoz hasonló gyors megoldás a szőrtelenítő krém, azonban itt nem fizikailag távolítod el a bőr alól kibújt szőrt, hanem kémiailag. Ez azt jelenti, hogy a krém feloldja a szőr anyagát. Hátránya, hogy komoly irritációt és bőrgyulladást is okozhat. A legmodernebb megoldások közé tartozik a lézeres szőrtelenítés, és az IPL, amelyek mind a férfiak, mind a nők számára könnyedén szőrmentessé tehetik bármely testrészt, azonban legnagyobb hátránya, hogy a kezeléseknek viszonylag magas az ára.

Rendezés: