MENU
Hirdetés

Vásárlástól történő elállás

14 nap elállás

Elállási jog

Fogyasztóként indoklás nélkül jogosult vagy elállni a szerződéstől, és a vásárlástól a csomag átvételétől számított 14 naptári napon belül. Ebbe 14 napba beleértendő a 14. naptári nap is! A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A fogyasztó az elállási/felmondási jogát, a kitöltött elállási nyilatkozatot az alábbi elérhetőségek bármelyikére visszaküldve tudja érvényesíteni:

  • Emailben: ugyfelszolgalat@herbamarket.hu
  • Levelezési címre: 1194 Budapest, Nádasdy utca 131.
  • Csomaggal együtt visszaküldve vagy visszahozva: 1191 Budapest, Üllői út 259.

Így küldheted, illetve hozhatod vissza a termékeket

1. Töltsd le, nyomtasd ki, majd értelemszerűen töltsd ki az elállási nyilatkozatot!

2. A kitöltött nyilatkozatot küldd vissza nekünk a fentebb említett elérhetőségekre!

3. Csomagold be a termékeket, amiket kaptál!

4. Ha még nem küldted vissza az elállási nyilatkozatot, akkor helyezd el a kitöltött nyilatkozatot a csomagba!

5. Hozd vissza a csomagot nekünk a 1191 Budapest, Üllői út 259. szám alatti átvételi pontra (csak előre egyeztetett időpontban), vagy

6. Rendelj futárt az alábbi címzett adatokkal utánvét megadása nélkül (általunk ajánlott futárok http://www.foxpost.hu vagy http://csomagpiac.hu):

  • Címzett: Green Code Media Kft.
  • Címzett címe: 1191 Budapest, Üllői út 259.
  • Címzett telefonszáma: 204663892
  • Címzett email címe: ugyfelszolgalat@herbamarket.hu

6.1 Add át a lezárt csomagot a futárnak!

 

Ha az elállási jogoddal szeretnél élni, akkor a termék visszaküldéséről neked kell gondoskodnod saját költségen. Az elállással érintett termék utánvétellel nem küldhető vissza. Az utánvéttel küldött csomagot nem áll módunkban átvenni a futártól. Elállás esetén követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését! Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

Mely esetekben nem illet meg téged az elállási jog?

Az alábbi esetekben nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog:

  • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;
  • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (intim higiéniai termékek, hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok, stb.).

Visszautalás

Amennyiben a vásárló eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Elállási/Felmondási nyilatkozatának kézhezvételétől, valamint az elállással érintett termék, vagy termékek raktárunkba történő visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatérítjük a vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, beleértve a kiszállításért fizetett költséget is azonban a visszaküldés költségeinek kivételével.

 

A fentiek kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő vásárlóink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

Az elállási jogról még bővebben tájékozódhatsz a http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709 oldalon

 

A nyomtatható verzió eléréséhez kattints ide!